U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aspergeschotel met ham, kaas en ei

30 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 12 witte asperges
  • 6 plakjes schouderham
  • 6 plakjes jongbelegen kaas
  • 3 eieren
  • 2 takjes peterselie
  • Ovenschaal (24 cm ø)

Bereiding:

  • Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg. Kook de asperges in water met zout in 12-15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  • Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  • Neem de asperges uit het kookvocht en laat goed uitlekken. Wikkel steeds 2 asperges in een plak ham en een plak kaas.
  • Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Leg er de asperges op. Bestrooi met peper naar smaak.
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven 20 minuten goudbruin. Kook de eieren in 7 minuten hard. Pel de eieren en hak grof. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie door het ei. Voeg zout naar smaak toe.
  • Bestrooi de aspergeschotel uit de oven met het eimengsel.
  • Een lentefeestje op het bord! Eenvoudig te maken én goed voor te bereiden. Voeg voor een extra feestelijke ovenschotel 125 gram crème fraîche toe aan de puree.
  • Variatietip: Vervang de schouderham ook eens door gerookte zalmfilet.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 435 kcal
  • 22 g vet waarvan 14 g verzadigd
  • 32 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen