Aspergeschotel met ham, kaas en ei
30 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg. Kook de asperges in water met zout in 12-15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
- Verwarm intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Neem de asperges uit het kookvocht en laat goed uitlekken. Wikkel steeds 2 asperges in een plak ham en een plak kaas.
- Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Leg er de asperges op. Bestrooi met peper naar smaak.
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven 20 minuten goudbruin. Kook de eieren in 7 minuten hard. Pel de eieren en hak grof. Hak de peterselie fijn. Meng de peterselie door het ei. Voeg zout naar smaak toe.
- Bestrooi de aspergeschotel uit de oven met het eimengsel.
- Een lentefeestje op het bord! Eenvoudig te maken én goed voor te bereiden. Voeg voor een extra feestelijke ovenschotel 125 gram crème fraîche toe aan de puree.
- Variatietip: Vervang de schouderham ook eens door gerookte zalmfilet.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 435 kcal
- 22 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 32 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 6 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen